Thursday, January 15, 2009

For Girls to Read!!!

These were taken from the blog of my friend's friend.
(http://thisisrealboutme-teenstar.blogspot.com/2008/12/peepsread-this.html)

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap: woow, cool giler…
Kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus…

Kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody’s perfect
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
Perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah!

Kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
Perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia…

Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: sepadan sangat…
Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata:…(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)…

Kalau lelaki handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang
Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…

Kalau lelaki handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: matching… hebat luar dalam
Kalau lelaki tak handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?…

Kalau lelaki handsome tak mau bergambar
Perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
Perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?…

Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu….

Kalau lelaki handsome bersedih hati
Perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati
Perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

I'm agree to the highest level with this. Do you???

13 comments:

asnida hani said...

aku no komeyh..???!!!!
tapi 2 be honest ade btol gak..tapi part gal tu kutuk tu over nak mampos..
aku sebagai gal x de la cakap cam tu..

asnida hani said...

eh...bukan komeyh..
tapi KOMEYN..typping error..

eyxa shabarudin said...

haha.
;)

aiSya said...

hehehe. some might be right.
tapi some tu melampau2 lahh. hahaha.

faux fay said...

weyh~~
tipu laa..
manyak yg mlampau dr btol..
hahha

aB!d said...

ak sgt stuju ngan ko syahmi

gurl is so ...........

=P

az said...

false statement....
u cant simply state dat..
gurls r usually undefined..cant be determined ryte gurls??

bokhari h. said...

mmg bagus otak ang
pompuan mmg teramat maha x ikhlas....
diorng just judge a book by its cover...not about it's content...
and this BAD!!!!
women S***!!!!!!

Syahmi Yem said...

len org... len r pendapat dye... so x bleh r nk mrh sape2...

bkn nk blame gurls sbb x ikhlas or nk blame guys sbb x dilahirkan x hensem...

ak tanak bwat sexism kt cni...
kte tgok blik diri masing2... renungkan balik persepsi kite...
btolkan yg x btol...

p/s: tamau gado2... (^-^)

ct.mashitah said...

hurm... tanak ckp panjang2.
(tp biasanya jadik panjang jugak..)

biasa tak nampak situation gini->
lelaki hensem dpt pmpuan cantik or cute.
lelaki tak hensem dpt pmpuan cantik or cute jugak.

mau komen kepada komen ni tak? ^^

asnida hani said...

asal sume dak laki nak kondem gal ni..???!!!!!!!!!!
arghhhh..( xpuas ati)...
korang pon cam tu gak kan..???

ALeEn AziZ said...

aku stuju ngan asnida hani!!!
hohoho...
kadang2 laki asek nmpk klmhn girl jerr..
klmhn sndri dorg x nmpk.. ngade..
uwekkk

... said...

ni general statement y x mewakili suma org dowh...

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...