Wednesday, March 31, 2010

Aku Rindu Mak.

Perjuangan di teruskan melalui tinta dan papan kekunci.

Rasa kesal dengan diri sendiri, dan sebilangan sahabat aku yang nampak lalai. Kerana kesibukan semester musim bunga ini. Jadi aku luangkan masa sedikit untuk berkongsi satu kisah menarik. Baru terbaca malam semalam, dan aku rasa sangat elok kalau aku kongsi dengan semua.

Semester Spring 2010. Semester yang sangat sibuk. Semester yang buat aku break up last year sebab sibuk yang melampau lampau. Kena maintain pointer. Kena setel universiti. Kena buat pilihan. Kena perform sana sini. Kena jaga iman. Kena kuatkan takwa. Susah, tapi tak mustahil. Semoga berjaya aku dan kawan kawan aku lalui semester yang penuh mencabar ni.

"Musim bunga (Spring Semester) adalah waktu cinta pasangan2 di INTEC bertunas. Musim panas (Summer Semester) adalah waktu untuk mereka putus cinta beramai ramai." (Fauzan Afandi, 2010)

Ouch. Nice one Fauzan. Bring back sweet memory. Haha. Tak tau fakta ni daripada statistik or just a mere assumption, tapi ada la jugak kebenaran dier.

Aku sangat rindu mak aku. Cakap lah apa anda semua nak cakap. Tapi dah lama tak tengok muka mak. Handphone pun xde 3G. Kat rumah pun xde internet nak skype. Haha.
Ni baru kat Malaysia, belum lagi kalau dah fly nanti. Lagi teruk la homesick aku agaknyer.

Ok, cukup. Sekarang aku nak kongsi sebuah cerita tentang kedudukan ibu di dalam agama.
Redha Allah adalah redha ibu. Marah Allah juga terletak pada marah ibu.

Pada suatu masa dahulu, ada seorang pemuda bernama Juraij. Juraij adalah seorang yang amat warak dan selalu mengerjakan ibadah. Sentiasa berzikir dan bertasbih memuji Allah. Subhanallah, iman Juraij teramat kuat, tak terbanding langsung dengan aku. Juraij merasa seronok melakukan ibadah. Beliau telah merasai kemanisan iman. Apabila sujud, dahi tidak terasa sakit. Apabila berdiri malam, kaki tidak terasa letih. Apabila bertasbih di pagi hari, mata tidak terasa mengantuk. Bibirnya sentiasa basah dengan zikrullah. Sebab terlalu suka beribadah, Juraij telah membuat satu tempat beribadat daripada yang jauh dari orang ramai. Juraij memilih untuk bersendiri, beribadat di tempat ini bagi mengelakkan gangguan orang, selain menghilangkan fitnah dan sifat riak.


Jadi, nak dijadikan cerita, satu hari, ibu Juraij telah datang ke tempat beribadah Juraij. Lalu ibunya memanggil Juraij, "Juraij.. Juraij anakku...". Sewaktu mendengar panggilan ibunya itu, Juraij sedang bersembahyang sunat. Bukan lah beliau tak mendengar panggilan ibunya itu, tetapi beliau bertanya dalam hati, "Manakah yang lagi penting? Solatku atau ibuku? Biarlah aku habiskan solat ini dulu." Lalu setelah lama ibunya menunggu, akhirnya ibu nya pulang. Selesai solat, Juraij keluar untuk bertemu ibunya. Tetapi ibunya telah pulang.


Esok harinya, ibu Juraij datang lagi. Time yang sama, Juraij tengah sembahyang sunat lagi. So ibu Juraij pun panggil lagi anaknya, "Juraij.. Juraij anakku..". Still sama macam semalam, Juraij tertanya tanya yang mana lagi penting, solatnya atau ibunya. Jadi Juraij pun terus menghabiskan solat. Apabila keluar, sekali lagi, ibunya sudah pulang.


Dan tiba hari ketiga. Ibu Juraij datang lagi. Kali ni sama gak, waktu Juraij tengah khusyuk bersolat sunat. Di panggil anaknya buat kali ketiga, "Juraij.. Juraij anakku..". Tapi tetap sama. Juraij menghabiskan solatnya, dan tidak menghiraukan panggilan ibunya. Lalu ibu Juraij pun berdoa, "Ya Allah, anakku ini tidak mengendahkan panggilanku. Aku memohon, janganlah kau matikan dia sebelum dia melihat wajah wanita wanita keji dan maksiat." Macam tu la doa ibu Juraij, kalau aku tak silap. Waktu ni, Juraij terdengar doa ibunya. Tetapi Juraij terus mengerjakan solat.


Doa seorang ibu kepada anaknya; memang akan dimakbulkan Allah S.W.T. Confirm and confident! haha. Jadi seorang lelaki yang hendak menjatuhkan Juraij telah mengupah seorang wanita yang amat cantik, dan terkenal dengan kehandalan menggoda lelaki. So wanita cantik ni pun pergi la kepada Juraij, mencari jalan untuk melakukan maksiat dengan Juraij. Tapi mesti la tak berjaya kan, Juraij ni iman beliau mantap. Apatah lagi nak terliur, beliau tengok wanita ni dengan penuh keji dan hina. So wanita ni pun give up la. Dah xde cara nak jatuhkan Juraij ni. Wanita ni pun buat last resort, pergi rumah sorang pengembala bujang ni, and surrender tubuh dier untuk digauli. Dan mengandunglah wanita ni.


Bila cukup bulan, maka beranak lah wanita ni tadi. So pergi lah wanita ni jumpa raja, mengadu yang anak itu adalah anak Juraij, tetapi Juraij tidak mahu mengaku telah merogol wanita itu. Jadi masyarakat pun jadi marah kepada Juraij, dan menuduh Juraij cuba menjatuhkan maruah Islam. Mereka pun beramai ramai pergi ke tempat Juraij beribadah, menangkap dan memukul Juraij, dan merobohkan tempat ibadahnya itu. Lalu Juraij dibawa ke istana untuk diadili. Dalam perjalanan, mereka telah melalui sebuah tempat pelacuran, dan Juraij telah melihat banyak wajah wajah pelacur. Lalu tersenyum lah beliau, apabila doa ibu nya di makbulkan Allah. 


Sampai saja di istana. Juraij mula dibicarakan. Sebelum menerima hukuman, Juraij memohon daripada raja untuk mengambil wudhu' dan mengerjakan solat dua rakaat. Dan permintaan Juraij diterima oleh raja. Setelah mengerjakan solat sunat, Juraij mengangkat tangan memohon kepada Allah, supaya diberikan pertolongan. Selesai solat, Juraij telah pergi kepada bayi yang masih merah itu. Sambil hatinya berserah kepada Allah, jarinya ditekan kepada perut bayi itu, dan Juraij berkata, "Wahai bayi, siapakah bapamu?" Lalu dengan kuasa Allah A.W.J, bayi tu menjawab, "Bapaku adalah pengembala, si polan bin si polan yang duduk di sekian tempat." Jadi jelaslah kuasa Allah S.W.T. Masyarakat mula berasa bersalah.


Mereka menawarkan Juraij untuk membina semula tempat ibadahnya dengan emas, tapi Juraij menolak. "Buatlah semula seperti asalnya, daripada tanah." Begitulah zuhudnya Juraij.

Pehh. Penat giler taip. Harap harap sampai la maksud aku kat sini. Pengajaran, sedangkan orang alim yang kuat beribadah, apabila tidak menyahut panggilan ibunya pun di hukum oleh Allah, apatah lagi kita. Juraij bukan derhaka kepada ibu. Aku tak rasa dengan tak menyahut panggilan tu buat Juraij jadi derhaka. Tapi kalau ada pendapat lain sila kan lah.

Fikir dan renungkan. Apa khabar ibu anda sekarang?



Semoga aku, dan kita semua mendapat redha seorang ibu.

Salam alaik~

=)

Monday, March 29, 2010

Tagged. Cam seronok.

DI TAG OLEH CIK AZLEEN AZIZ. BARU PERASAN. HAHA
1. Do you think you are hot?
Not at all. Umm, yeah, I'm not.
2. Upload the favorite picture of you.
3. Why do you like that picture?
Because my friends are my life. No friends, no life! haha


4. When was the last time you ate pizza?

Can't really remember. Don't care.

5. The last song you listened to?
Hysteria - Muse

6. What are doing right now beside this?
Bergolek golek atas katil dengan senang hati. Weee~

7. What name you prefer beside yours?
Billie Joe Armstrong. Haha. Kidding. Syahmi Yem is the best!

3 peoples to tag:
1. Nur Azleen
2.Hazirah Sabuddin
3. Mare

8. Who is number 1? 
A best friend. A good friend. A very good one, indeed.

9. Number 2 is having a relationship with?
Em? Entah. Tak tahu la pulak. Nanti la tanya.

10. Say something about number 3.
Member kamceng buat benda baik atau jahat. Mesti nak sama sama!


Mengarut. Syahmi mengarut. Haha. Biarkan.


=P

Saturday, March 20, 2010

Bertatih dalam Amalan

"Sesungguhnya orang yang tidak beriman kepada ayat ayat Allah, Allah tidak akan memberi hidayah kepada mereka mereka dan mereka pula beroleh azab yang pedih." (Al-Nahl, 104)

Kepenatan melanda diri. Penat dengan urusan dunia. Minda tidak selapang langit lagi. Masalah bertimpa timpa. 
Di mana nak mencari ketenangan? Cari lah Khaliq. Ketenangan yang tak pernah mengecewakan. Khusyuk yang mampu mengalirkan air mata. KALAM yang mampu melembut kan hati yang sekeras kerasnya.

Satu soalan; apakah yang paling keras di dalam dunia ni?
Jawapan: hati orang munafik.

Mari muhasabah diri. Peringatan untuk aku dan sahabat sahabat tercinta. 
Dalam hidup aku, aku ada empat perkara yang paling aku sayangi.
1. Allah A.W.J
2. Muhammad Rasulullah
3. Keluarga aku
4. Sahabat sahabat
Siapa yang anda sayangi?

Sekadar mukaddimah.

Memaknakan hidup dengan kemanisan iman. Dengan ketenangan jiwa. Bernaungkan hidayah Al-Quran. Berita gembira untuk aku dan rakan rakan. Topik utama kali ini.

Pernah ditanya oleh seorang sahabat, "Apa guna bercerita tentang agama, kalau tanpa amalan?"
Jawapan aku, tidak ringkas dan tidak pula terlalu rumit. 
Bila berbicara tentang agama, sentiasa rujuk kepada 'manual book' yang telah di'provide'kan. Jangan dengan sesuka hati meletakkan hukum, dengan alasan untuk menghalalkan perkara yang telah jelas haram. Tentang  menyebarkan ilmu tanpa penghayatan dan amalan sendiri pula, tak salah, tetapi tak elok. Kredibiliti akan turun, imej sebagai seorang muslim akan menjadi buruk. 

Satu analogi ringkas, diharapkan berkesan.
Seorang doktor pakar paru paru yang merokok. Apa pandangan orang yang ingin menggunakan khidmat beliau? 
Sama juga seperti seorang muslim yang melakukan dosa. Setiap dosa yang dilakukan itu menurunkan kredibiliti beliau untuk menegakkan nama Islam. 

Usaha memantapkan iman tu perlu constant. Biarpun tanpa momentum yang besar. Aku selalu mengingatkan, kita mampu mendapatkan ikhlas dalam ibadah dengan cara beristiqamah. Tanpa istiqamah, keikhlasan tu sukar nak didapati. Diri aku sendiri kerap sangat terlalai. Aku memang sangat memerlukan sahabat yang mampu beri peringatan. 

Sahabat.
Banyak sahabat yang melalaikan. Dan susah nak jumpa sahabat yang mengingatkan. Silap pilih, tanggunglah akibatnya nanti. Prinsip aku; berkawan dengan semua, tapi pilih lah yang mana akan jadi ikutan. Bijak memilih, untunglah. Tapi tersilap langkah, susah nak get back on track. 

Lastly, anda rasa anda bahagia? 

salam alaik~
(^_^)

Saturday, March 13, 2010

Kura Kura Itu Comel

Dengan nama Allah, yang maha mengetahui maksud tersirat di sebalik setiap kejadian.

Audition. Macam teruk. Tapi tak tau la. Macam tak confident je. Just doa je la sekarang. Risau jugak kalau Undecided tak dapat masuk final. Malu besar la kami. Kritikan juri sangat demoralizing. Undecided kuat sebab groupie. Sebab nama. Line up baru, jadi muzik baru. Entah la. Tak berani nak letak harapan tinggi tinggi.

Semalam kuar pegi PAS, booking bass baru. Cantik sungguh. Bersinar sinar. Cuba test kat dalam studio, sound yang superb. Sound Fender, tak boleh nak argue la. Tune sedikit lari, tapi itu boleh adjust. Control knob agak mengganggu, tapi tu la. Sape suruh aku main kidal. Fretboard lembut, Rosewood. Melancarkan perjalanan jari aku. Tapi sedikit hesitation dekat fret 13 dan ke atas. Lagi sekali, sape suruh aku main kidal. Cuba main bassline Newborn (Muse), best giler sound crunch dier. Tu aku tak apply volume tone dengan volume pickup lagi. Cable jack juga turut mengganggu permainan, tapi boleh di atasi dengan cable 'L'. Mesti beli cable baru la. Tadi keluar lagi, cari cable 'L' yang murah, dengan strap. Cable yg mahal datang dengan kualiti. Strap juga. Aku expect untuk long term playing, so maybe worth it. And tadi pun dah jumpa satu strap hitam, dengan tulisan 'FENDER' kaler merah embroided. Sangat smart, dan mahal. Tapi tak kisah. Biar tak makan. Asalkan puas.


Malam semalam recording untuk video klip malam Halloween. Tapi macam failed. Screwed it all up. Teruk sungguh. Aku memang sangat tak de mood malam semalam. Empty. Serabut dengan filem, dengan audition, dengan gitar. Mak suruh balik, tapi takde masa. Sibuk yang melampau. Maaf, mak. 

Bangun je tengahari tadi, kelaparan. Keluar, makan kat Rafi. Otak masih serabut. Jiwa kacau. Tak tenang langsung. Rasa macam nak marah orang. Lepas makan, perut dah kenyang, jalan nak pegi ole ole. Ingatkan nak tengok cable kat Floresta. Cable 'L' kat Floresta dah habis stok. So aku ingat nak tengok kat SACC plak. Tapi aku sorang sorang.

Sorang sorang.

So aku tunggu Rapid, naik bas pegi Shah Alam sorang sorang. Jalan2, round2 mall sampai penat. Cari cari cable dengan strap. Then gerak ke Tasik Shah Alam, pukul 6 lebih. Sengaja, nak mencari ketenangan sikit. Ramai sungguh kura kura comel. 

Nak tahu kenapa aku sangat suka kura kura? 1st, sebab mereka comel. 2nd, sebab mereka tawadhu'. 3rd, sebab mereka bergerak perlahan. Tengok mereka bergerak buat kita tenang. Tak perlu terkejar kejar. Tak sibuk dengan hidup. 4th, sebab mereka comel. haha!



Jalan jalan kat tasik ni buat aku teringat kat Eugene dan Glendale. Ingat waktu makan makan dengan budak budak Glendale lepas main basikal, and last gathering dengan budak budak Eugene. Emosi sekejap aku. Suddenly rasa sunyi bile takde korang. Tapi puas hati dapat sedut udara segar tasik. Lama gak aku duduk kat tasik tu. Sejam lebih kot. Dah pukul 7 lebih baru gerak naik bas ke Seksyen 2. Dapat idea baru untuk buat movie. Sebuah movie tanpa storyline, tanpa skrip. Totally independent. Tunggu la. Let me spell it for you later.

Sampai ke Seksyen 2. Dah terbayang air carrot susu gelas besar. Solat dulu. Selesai solat, makan dengan lambat dan lemah lembut (stail syahmi). Ingatkan boleh la jumpa Azleen, tapi dier balik rumah plak. Try contact Kamal, dier main futsal. Xpe la, maybe next time plak r kot. So, terus makan sampai kul 8 stengah. Kul 9 jamming plak. 

Sampai Cemara, naik bilik sekejap, then terus turun pegi jamming. Memang peluh peluh la aku jamming, sampai hilang akal. All out. Lepas semua beban, tinggal kat luar. Jamming sampai basah baju. Then balik bilik, mandi hujan. Sampai lenjun terus baju dan seluar. 

And here I am, blogging. Esok hari yang baru untuk aku. Otak tidak lagi serabut, cuma tekanan masih ada (sedikit). 

Waktu hilang arah dan tujuan, cari lah Tuhan. Semoga dikurniakan ketenangan.

Salam alaik~

Sunday, March 7, 2010

"Bang, ade jual IMAN tak kat sini? Nak sekilo?"

Malam semalam dapat berita buruk. Aku tak dapat Rutgers. Kecewa sungguh rasanyer. Terus hilang mood weekend aku. Baring, bangun balik. Baring balik. Bangun. Sumbat telinga, pasang mp4. Search lagu, x jumpe satu pun yg sesuai dengan mood aku. Bangun lagi. Ambik gitar. pegang gitar. duduk. *blank*. tak tau nak main lagu apa. terus pegang gitar. garu garu kepala. bukak laptop, tengok kord. Still blank.

Pergh. Dah lama gak r aku tak rasa perasaan macam ni. Sekali kena, memang kaw-kaw r.
Satu je cara nak pujuk hati. Aku fikir balik, sambil dihembus angin malam, 'ni baru kena reject universiti, belum lagi kena reject masuk syurga nanti'.

Iman aku sakit tenat. Hazirah, iman aku sakit tenat. Nafsu aku menang besar baru-baru ni. Hidup penuh lalai. Sibuk buat itu dan ini, sibuk dengan urusan dunia, sehingga terlupa tanggungjawab untuk akhirat. Quran dah jarang bukak, mathurat pun sama. Al-Mulk pun dah makin jarang. Wirid makin pendek. Turun surau pun dah lompong lompong. Dah makin jauh dari Tuhan.

*sekadar gambar hiasan*
Jatuh cinta lagi. Kali ni dengan sebiji bass. Fender Squier Standard Jazz Bass. Sangat comel dan cantik. Jatuh cinta pandang pertama. Oh, bercakap tentang cinta, aku teringat satu hadis yang menarik; 

"Tiada cinta sebenar yang wujud di antara pasangan melainkan cinta yang wujud di dalam pernikahan"

Jadi ungkapan cinta tu mampu diragui kebenarannya. Mesti pandai bezakan antara minat dan cinta. Dan suka.


*Fender Squier Standard Jazz Bass California Series*

Ada sahabat yang menegur, memang aku nampak lalai sekarang ni. Entah la. Cuba kembali ke jalan Allah. Get back on track. Kukuhkan iman semula. Astaghfirullah Al-Azim. Teringat satu artikel yang pernah aku baca, tentang cara mendapatkan iman.

3 Cara Mendapatkan Iman (dihuraikan kembali dari artikel Mahathir Yahya, Al-Islam Jan 2010)

Mujahadatunnaf

Berjuang melawan hawa nafsu. Ini cara yang paling mudah untuk berjihad. Pernah bercerita dengan seorang sahabat tentang kedudukan mujahadatunnaf dalam Islam, samada lebih baik atau cuma satu ibadah kecil berbanding jihad melalui peperangan. Akhir perbincangan, kami berserah dan memutuskan, wallahualam bisawah. Sukar. Kerana gagal memerangi nafsu, aku pernah tumbang. Bukan sekali dua, tetapi berkali kali. Iman masih belum mantap. Perlu usaha untuk kekalkan iman, kuatkan akidah untuk mujahadatunnaf.
Semoga dilindungi daripada syaitan yang direjam. 
Sabda Rasulullah SAW,
"Jikalau tidaklah ada syaitan-syaitan yang mengelilingi hati anak Adam (manusia),
 nescaya mereka dapat memandang tembus hingga 
ke alam malakatul yang tinggi." (Imam Ahmad, dari Abu Hurairah)

Mengerjakan Amalan Sunat

Beristiqamah dalam mengerjakan ibadah, sama ada sunat atau fardhu. Membaca Quran, buat solat sunat Rawatib, banyakkan berzikir, Al-Mathurat, qiamullail. Terlalu banyak amalan sunat yang boleh dilakukan. Semuanya terletak pada diri sendiri untuk melaksanakan nya. Semua amalan ini, jika dilakukan dengan niat yang ikhlas semata mata kerana Allah, sekaligus memberikan kita nikmat beribadah. Seterusnya, ibadah yang dilakukan akan terkesan di dalam diri seseorang itu.
Dah banyak amalan sunat yang aku tinggalkan. Dengan alasan kehidupan mengerjakan urusan dunia. Terasa malu dengan Dia. Malu sangat sangat.

Tafakur

Subhanallah. Bila waktu yang sesuai untuk kita ucapkan kalimah ni? Waktu kagum dengan kejadian makhluk ciptaan Tuhan. Waktu melihat keindahan alam, waktu terlihat kecantikan manusia. Waktu menghembus udara pagi. Waktu belajar Biologi. Subhanallah. Kagum nya aku dengan kebesaran. Subhanallah. Kecilnya manusia jika dibandingkan dengan kuasa Tuhan. Setiap ucapan kalimah tasbih itu aku rasakan akan menambahkan iman aku. Kita mengakui kekuasaan Allah SWT, jadi apabila terkesan tafakur itu di hati, semoga semakin jauh diri dari melakukan maksiat. Sekaligus meningkatkan iman. 

Jika aku akan dimatikan, biarlah aku mati dalam keadaan beriman. 
Biarlah hidup aku di dunia ini memberi kesan kepada saudaraku yang lain.
Biarlah aku hidup dan mati memikul nama agama Khaliq di bahuku, dengan tanggungjawab ibadah di bahu kananku, dan tanggungjawab dakwah di bahu kiriku.
Biarlah kata kata aku jadi penguat semangat yang lain, memaknakan hidup orang lain dengan kata kata dari aku.

Semoga aku, dan anda semua, diberikan kekuatan iman dan takwa.
Semoga ibadah dilakukan penuh ikhlas. 
Semoga jatuh air mata takutkan Allah, rindui Rasulullah.

Jazakallahu khairan.

Salam Alaik~

Monday, March 1, 2010

Warkah Untuk Sayang

Sayang.

Sye tau awak marah. Sebab sye tinggal awk sorang2 aritu. And sye dah tak contact awk lepas tu. Bkn sngaja sye tak balas mesej2 awak, tapi sye tak boleh.
Bukan sye tak sayang awak lagi, tapi sye rse hubungan kite ni tak kemana. Mula2 memang parents sye tak setuju, alasan diorang mesti awak ingat lagi kan? Diorang cakap, "Abang kne ingat, abang belajar lagi. Takut nanti tak boleh nak fokus study. Tapi kalau abang dah minat, mak tak boleh halang..."
Sye tau, awal2 dulu sye sgt2 gilakan awak. Memang sye yg cakap terus terang, yg sye suka awk. Sye syg awk. Kawan2 sye pun semua dah tau. Tapi sye rse tak boleh nak terus macam ni.
Awak tye sye kenapa? Sebab kita ni hipokrit. Oh, tak tak. Sye sorang je hipokrit. Awak tak. Awak just mangsa keadaan. Awak tak salah.

Kenapa tiba2? Maaf. Sye ingat lagi jasa awak, waktu sye break up dulu, awak la yg byk tolong sye. Awak buat sye senyum. Awak nyanyi untuk sye. Sye terharu sgt, sye hampir menangis. Tapi sye tak nangis, sye xnak awak tengok sye sedih. Sebab awak cakap, kalau sye nangis, awak nak nangis dengan sye. Awak memang baik. Sye tak nafikan.

Bukan, bukan sebab awak tak boleh lupakan ex awak. Sye boleh terima kalau awak tak boleh lupakan dia. Sye pun pernah kena tinggal. Sye pun pernah rasa. Sye faham kalau awak nak marah sye. Sye tak salahkan awak. Awak ingat tak dulu, susah payah sye tune sampai drop C, sebab nak mainkan lagu "Your Guardian Angel"? Waktu tu sye betul2, sanggup buat ape2 je untuk awak.

Sye susah nak lupakan awak. Tapi sye terpaksa. Tak lama lagi sye nak fly. Ok, sye memang suka ambik advantage atas awak. Oh, sye memang opportunist. Waktu nak fly je, sye tinggalkan awak sorang2. Dan sye jadikan alasan nak fly tu untuk tinggalkan awak.

Karma. Awak ingat la karma. Sye tau, selama ni awak asyik kne tipu je. Tapi sye pasti, satu hari nanti benda tu akan kena pada sye semula. What goes around comes around. Sye suka rupa awak. Kulit awak putih melepak, suara awak sedap. Dan yang paling saya suka, awak selalu ada untuk saya. Awak tak kisah walaupun saya keluar dengan perempuan lain. Awak tak kisah. Saya rasa amat bersalah.

Sye ingat lagi semua memori kita bersama. Seronok. Sye tengok balik video2 kita, gambar2 kita. Sye rse sedih. Tapi sye mengaku, sye mmg dah hilang minat dengan awak. Ok, sye mengaku. Memang ada yang lain. Tapi pada yang lain ni sye nampak masa depan kami, bukan macam sye dengan awak. Sye faham, awak mesti persoalkan, knpe awak, dan bukan yang lain lain? Jawapan dier, cuba awak fikirkan, saya kidal, awak tak. Sye just xnak rosakkan awak.

Sye harap awak tak putus harapan. Kuatkan lah diri. Masih ada yang sayang. Awak akan jumpa dengan orang yang menyayangi awak lebih daripada saya. Sye pasti, awak takkan macam ni selamanya. Awak jgn risau tau.

Sayang awak selalu.

Salam sayang,
syahmi yem


*post ini ditujukan kepada gitar kesayangan aku. Aku nak jual gitar ni. Elektrik, Santa Cruz. Pick up humbucker. Tali baru tukar beberapa bulan. Sound masih ok. Harga boleh nego. Skali dengan amplifier Yamaha 15 Watt. Contact aku. Serius tak rugi*



Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...