Monday, January 25, 2010

Oh My, Oh My~

Here's Monday again. Finally gone.

Layan Sinar.fm malam ni. Pasang kat speaker, memang layan jiwang r bilik aku malam ni. Ape tah nama slot die, em, Cetusan Hati dan Dedikasi bersama Jamal Jamaluddin. Haha.. Saje je nak try hantar SMS jiwang kat Sinar.fm, pukul 10 tadi. Tapi macam tak keluar lagi pun. Haih. Bosan tunggu. Saje je nak kenakan Asai.

"Untuk Azlan Shah di UiTM Shah Alam, ayang sangat merindui abang, bila abang nak balik Johor? Dari Suhaizan, Melaka."

Nampak sangat tipu. Bila nak balik Johor, tapi dari Melaka. Haha. Tak keluar pun lagi. Tension aku.

Tadi call mak aku. "Mak doakan abang boleh buat kuiz esok, dengan duit biasiswa cepat masuk. Tak dayo den...haha."

Haih...aku pun dah serba salah nak mintak duit kat my parents. Nak call pun jarang2, nak topup pun rasa sayang je. Kangkung belakang dewan pun dah nak habis. Nak makan apa la plak lepas ni.

Tadi jumpa satu dokumen Word dalam laptop. Tajuk dier '3'. Tapi encrypted, aku pun dah tak ingat aku tulis pasal apa. Lama gak r try satu2 password aku yang biasa. Tapi semua salah. Last-last dapat gak bukak, aku tulis nama dia. Pergh, surat cinta rupenyer..haha. Zaman kanak-kanak. Jahilliyah sungguh. Tepuk dahi aku baca. Jiwang sungguh. Gelak golek golek.

Tapi kalau ingat balik, memang seminggu tu depressed giler2. Nasib baik la ada gitar tersayang.
Bagusnya, time-time camni la aku baru nak cari suasana ibadah. Nak cari surau, nak cari mashaf.

Tiba-tiba rasa homesick. Nak balik rumah. Camne la atok skrg ni..
Hopefully boleh balik dengan segera.

Elaun, oh elaun.

Salam alaik~
 ;)

p/s: next month, URL aku akan bertukar jadi www.syahmiyem.com. Take note, fellas!

3 comments:

ALeEn AziZ said...

bole saye bace '3' tuh... hahahahaha

weeeehoooooooooo! said...

ak pon homesick
deng!
n semoga elaun cepat masuk wehhh!
amin!

Syahmi Yem said...

leyn: will be taken into consideration. NOT! haha

syaza: thanks!
=)

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...