Saturday, January 23, 2010

Bila budak darjah 3 hantar SMS...

Lepas makan tengahari tadi rilek2 jap... Bukak2 slide bio konon nak study, sementara tunggu asar.

Tibe2 je dapat SMS daripada mak aku.

U yg abg apply tu kt mn tmpatnye..tat tgh study peta dunia ni.

Aku tak perasan plak perkataan 'tat' tu. Ingatkan mak aku yang sms. So aku reply ah..

Rutgers dekat new brunswick, new jersey. SUNY kat buffalo, new york. RIT kat rochester, new york.

Lame gak aku tunggu mak aku reply. Last2 aku msg balik.


Jumpe tak?


Dah tat dah tahu. Jauhnye!...

haha..laa... Adik aku yg darjah 3 rupenye hantar sms ni. Kitorang panggil dier Kutat @ Tat. Tapi nama betul dier Muhammad Syauqi Yem. Aku reply lagi,

Tau takpe...haha

Abg memang tak syg Mak e.....! Gi jauh+jauh. Tat gi kat AUSTRALIA

ISh..susah r plak nak explain kat budak kecik ni..haha

Ala, bukan abg nk pegi jauh jauh. Dulu abg ingat nk g australia gak. Tapi tak dapat..

Memang dulu azam aku nak study kat Australia. Dalam bilik aku ada map Australia besar.dier reply lagi...

Gia RUSIA

Haha..Rusia r plak...

Rusia sejuk sgt. Tanak r sejuk sgt. Nanti beku.

Lepas tu adik aku reply lagi,

AFRIKA

haha..aku dah blank nak jawab ape. Last2 aku reply,

Afrika tak best. Takde awek cun.

Lagi blank aku bila adik aku reply,

Awek tak pntg, yang pntg ialah belajar

Pergh. Sarkastik gak adik aku ni. haha

Yela yela. Yang penting belajar. Tapi nak g Australia kne dpt n0mb0r 1 dulu.

Boleh plak dier reply,

Ala..senang je..yang pntig laptop abg tu 2ari tat unye.

Aku janji, kalau dier dapat nombor 1, laptop aku tu jadi hak milik dier selama 2 hari. haha!

Okeh. Boleh2. Dapat nombor 1 dulu. Macam2 abang bagi.

haih..how i missed them brothers...
:'(

5 comments:

ALeEn AziZ said...

wahhh... pandai sungguh tat nih... boleh nalan~~~ name akk kak leen kwn abg syahmi... hahahah

Syahmi Yem said...

oh, adik aku lom pandai bukak tenet lagi r kak aleen. ahaha

ALeEn AziZ said...

alaaa.. ko ajar la die... hehe
weh link blog ak dh tkr la.. ko tkr la kt dpn tuh... http://leenaziz.blogspot.com

Syahmi Yem said...

patut la.. aku bukak link blog kau kuar website rumah urut..haha. sedih giler.

FaRHaN SyAHiR said...

suro adik ko apply g afrika weyh...
sbb die tnye cmtuh
hahaha

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...