Sunday, September 6, 2009

IfTaR di RaMadHan.

aku shopaholic. why? mak aku bagi 3 reasons.

  • selalu keluar
  • byk beli barang tak perlu
  • suka sgt pergi gig / jamming
okeh. aku nak try list balik.
  1. beli gitar/amp/stand - RM392
  2. wi-fi rumah - RM300
  3. bayar saman - RM300
  4. adik2 nak makan piza + belanja asrama - RM300
  5. frame pintu rumah rosak - RM250
  6. headphone SE HPM 85 - RM60
  7. indie fest + peace to world - RM43
  8. shawl mahal yg sedih - RM45
  9. bas 5 trip - RM100
  10. buku C++ ngan chem - RM143
Total = RM2031
Elaun = RM2580 - RM2031
= RM549... WTF???? nak makan ape????

gig dan gitar tu cume partial. thrifty sgt ke aku????

apa itu iftar?
iftar - iftar ni, daripada kefahaman aku (maaf in advance kalau silap), adalah mengadakan majlis berbuka untuk org ramai. macam sedekah dengan bagi org yg berpuasa makanan utk berbuka r. pahala iftar sgt besar. memang dinyatakan jelas dalam hadis dan al-Quran.
kalau tak mampu, cukuplah sedekah kepada keluarga.
tak mampu lagi? sedekah kepada sahabat, walaupun sesenduk.

so, the point is, sape nak belanja aku berbuka?? haha
till next time, salam ramadhan.


iftar glendale fall 2008 di pak li

iftar glendale fall 2008 lagi, di pizza hut sacc

4 comments:

fareha azhar said...

pointnye??
ko blanje ak laksa shack...
ngee~

FaRHaN SyAHiR said...

rindu lak tgok gmbr nie..
haha...
jom blanje ak kt cnie syhmi....
tpi jgn pizza r..
muak da...pak li xpe...

Syahmi Yem said...

baiklah2. next week ye cik fareha. sila tunggu dengan sabar.

ko nak makan ape paan? t aku fly aku bawak skali. xpon aku masak je kat sne. tgok r, t aku dh terer masak, kalah kau.

miss asnida hani said...

ahahahaha..aku pon nak gak..uhuuhuuh

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...