Saturday, November 20, 2010

Kembali ke Alam Ghaib

Dan selepas beberapa bulan...

Aku bukak MySpace. Pergh pening sial! Ape bende la yang dorang nak buat ni. The original one is way better. Classic.

Dan selepas bukak MySpace...

Aku stalk page abang Rom, stalk ROTTW. Pergh playlist dier dah tak autoplay dowh! Dah tak annoying macam dulu.

Dan lepas stalk page ROTTW...

Aku nampak event baru. Pergh dah dekat nak Soundstage 2010 laa... Macam baru je semalam Soundstage 2009 kat Melaka tuh. Dah la open stage dekat Muzium Telekom. Memori beb venue tu.

Dan lepas komen kat event tu...

Aku nampak cover latest ROTTW. Rancid beb! Tim Armstrong tu jadi cover! Tulang belakang punk culture tuh! Terus aku komen suruh beliau buat international shipping. haha

Just found out, They Will Kill Us All dah buat lagu baru. Lepas dah lama menyepi, rupa rupa dorang tengah sibuk merakam lagu. Here's a teaser. Full song sila cari kat website dorang.


Pergh. Teringat, and I'm missing muzik Malaysia lah. Dah lame giler tak tulis review or pre-review pasal muzik nih. Link kat bawah ni bout my previous reviews, yang lain sila cari sendiri.

Dah lama tak follow, giler rindu. Try nak follow lagi pun dah blur. Tapi so far still acceptable lagi. Ape ek nak di updatekan, em, Bittersweet dah kuar a couple of songs, TWKUA yg macam kat atas tu, gig-gig metal ngan deathcore, macam biase, makin laju naik, nak nak kat kuantan. Graph dorang naik je, tak turun turun lagi. MITC? Terus meriah. Tak pernah kosong venue tu, as I'm browsing the flyers. One Cafe? Cam bese la. Every weekend pun ade gig. Oh, Couple, abang Aidil kite nak bubar band. Eh, xde la, main main je. Terus aktif bermain di gig-gig sekitar KL, di prom night sekolah-sekolah, majlis2 IPT dan kenduri kawin (kidding again!). Nothing much bout them. Ska jap. Skudap Skudip! Woi ape citer band Shah Alam kite? haha rindu ko Dodd. Serius. Rindu lawak lawak kimak ko. Dengar cter dorang ni pun mmg dah agak lame hilang. 2-3 bulan tak main gig tu kire lame gak ah kan bro? haha. Oh fuck! The Times nak buat EP baru. Deymm better be good la Naza. Lama kitorang tunggu nih. Aku dengar preview kt page korang, not bad. Still the same old, classic, The Times's sound. Still the best. Erk..malas dah nak tulis. Malas gak nak follow. Mane kuar kat page aku yang tu ah aku dengar.

Teringin sial nak tulis review lagi. Nice, mood muzik dah on balik.

Weh, malam ni SHOUT! Awards kat Malaysia. Nice giler.

Man, if I were there. Mas Asyraf, Kamal Bukhari SXE, korang tunggu. Later head banging lagi okeh!

Out~

=)

p/s: This one is not to be missed

No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...